Bildemontering - Mer detaljer gällande Bildemontering och bilskrotar


Att skrota en bil

När du lämnar en bil till en bilskrot för bildemontering så finns det ett par saker som du ska tänka på.

Skrota bil hos Bildemonteringen
  • Ring runt till flera bildemonterare och bilskrotar för att fråga hur mycket de kan tänka sig att ersätta dig om du lämnar bilen till dem
  • Lämna bilen till en auktoriserad och certifierad bildemonterare
  • Ta med legitimation och registreringshandlingar för bilen när du skrotar den.
  • Se till att du får ett skrotintyg från bildemonteraren.


Bilskrot

Genom att lämna bilen till en certifierad bildemonterare vet du att de följer gällande regler och lagar när bilen demonteras så att så mycket som möjligt återvinns och att miljöpåverkan blir minimal.

Det som bilskroten eller bildemonteraren gör är att först tappa ut alla miljöfarliga vätskor. Därefter plockas bilens säljbara enheter bort och registreras i någon bildelsdatabas.

De delar som inte har något andrahandsvärde delas under bildemonteringen i upp i fraktioner i form av olika metaller, plaster och annat så att de kan smältas ner eller brännas på ett miljöriktigt sätt.

Andra skrotar

De flesta bilskrotar och bildemonterare arbetar enbart med att skrota bilar men några skrotar också motorcyklar. De finns dock en del skrotar som helt och håller arbetar med att skrota motorcyklar och vespor och oftast är det bäst att kontakta någon av dessa om du är på jakt efter någon del till din MC eller Vespa.

Även båten kan skrotas på speciella båtskrotar som på ett miljövänligt sätt tar hand om båten och återvinner det som är värt att återvinna.